8Thorfin Holm02000
9Troels Børrild30003

Negerpartizanen
26-10-2007 19:49:59

Vanvittigt comeback sender Partizan tæt på B-rækken Partizan Kaukasus vendte lørdag 1-3 til 4-3 i en medrivende oprykningskamp mod Discipline Department på Kløvermarken. Er der halvandet minut tilbage? Eller mangler der kun tres sekunder af kampen på Kløvermarken, da tiden pludselig står stille? Søgaard har lige sendt Runge af sted med en lang aflevering på højre flanke. Et enkelt træk, et kort indlæg, og bolden er endt en meter fra målet. Den har ikke haft synderligt meget fart på, men den har alligevel trillet hurtigt nok til lige at passere den forreste af de i alt fem blå- og gråstribede drenge fra DD, der har søgt tilflugt i eget felt for at dække op. Og så ligger den der i feltet, bolden. Kigger man nærmere på situationen vil man også få øje på en enkelt af de rødsorte partizaner. Her har han faktisk befundet sig de seneste 30 sekunder; lusket lidt frem og tilbage, foregivet et løb, afventet situationen. Som han står der alene blandt et overtal af fjender ligner Nik ikke umiddelbart en, der få sekunder senere skal afgøre oprykningskampen mellem Partizan Kaukasus og Discipline Department og dermed skrive sig selv og sit hold ind i den magiske historie om det gamle udbryderhold fra Røde Djævle, der selv ville spille fodbold. Men Nik svinger foden. Ikke aggressivt som Svend ville have gjort det, ikke jernhårdt som Thor eller elegant som Troels. På sin helt egen Nik-måde. Stille og roligt og præcist og uden nogen rigtig lægger mærke til det. Ikke før jublen, naturligvis. Ikke før de seks tilskuere på lægterne går amok, før de rødsorte samles i en uformelig klump og før det pludselig går op for det evige C-række hold, at nu – dette efterår – spiller de sig op til B-rækkens magt og magi. For Nik har scoret. Nik har med sin Jon Dahlske inderside bragt Partizan Kaukasus på 4-3 mod Discipline Department (DD) i DAI's oprykningskamp til B-rækken. Det er først gang, at Partizan er foran, og der resterer under et minut af kampen. Det hele begynder imidlertid en lille time forinden. De rødsorte partizaner virker umiddelbart mere tændte end DD, da de løber på banen i det, som coach Dalsberg ikke tøvede med at kalde den vigtigste kamp nogensinde. "Jeg ved godt, at jeg også sagde det i sidste uge mod Wooloo. Men sådan er det altså," forklarede han sine spillere inden kick-off. Over for partizanerne står et formstærkt Discipline Department, som noget overraskende snuppede pladsen i playoff kampen for næsen af B 1301. Det er da også DD, der kommer bedste fra start. Med fyrtårnet Wik som skydeskive læsser det kompakte forsvar gang på gang bolde i hovedet på partizanernes forsvar, som de første ti minutter virker en anelse nervøse og har visse placeringsvanskeligheder. Og da midtbanen med Runge og Stinus heller ikke får aflastet dem nok, lugter det af et udebanemål. Efter et kvarters pres kommer belønningen. Forsvaret kikser en nedfaldsbold, og DD's helt frie Oscar har ikke besvær med at passere en ellers meget sprællende Søgaard i målet. 0-1. Efter chokstarten finder partizanerne bedre hinanden og ruller efterhånden solidt frem over banen. Forsvaret får lukket af, og Troels og Thorfin begynder at finde takterne frem. Troels med sine elegante tæmninger og hurtige overblik, Thorfin med sin ukuelige vilje til aldrig at tabe en nærkamp. Men det er nu stadig som om, det fine spil løber ud i sandet. Enten sidder afslutningerne et par meter ved siden af målet, eller også hamrer de mod den cement, som DD-drengene efterhånden har skabt omkring eget felt. Og bedste som Partizan presser på, sker det så. En hurtig kontra sender topscorer Wik af sted i venstre side, og han kvitterer med sin 21. sæsonscoring. 0-2. Målet sender de rødsorte længere frem på banen. Godt anført af et sikkert samarbejde i de bageste kæder mellem Stinus, Lau og Martin får de mere fat. Symptomatisk for det ofte lidt for elegante opspil er det imidlertid en tilfældig chance, der skulle give reduceringen. DD's målmand tøver uforståeligt, da en bold hopper på tværs i feltet. Troels opfatter lynsnart usikkerheden og sætter en lang tå på bolden. 1-2. Efter pausen står der Partizan på det meste. Søgaards lange udspark er konstant farlige, og Peter H's løb på højresiden rykker DD's forsvar op. Men Partizan skal bruge et mål, og det mål lader vente på sig. Måske var det de første små tegn på frustrationer hos hjemmeholdet, som DD lugter. I hvert fald udnytter Lars en løs chance (her burde Lau nok have været tilkendt et frispark) og hamrer bolden ind bag en sagesløs Søgaard. 1-3. Og så går det stærkt. DD har flere chancer til 4-1, men Søgaard parerer fantastisk. Parrtizan er stadig inde i kampen, men der mangler kun ti minutter. Og på lægterne synger DD's fans om oprykning og de gyldne indtægter. Så tager Troels fat. Det bliver 2-3 på et brag af et langskud, hvor DD's forsvarere tøver med at gå i ham. Den lille tekniker udnytter iskoldt deres tøven og reducerer. Minutterne efter er Troels på spil igen. Efter lidt klumpspil i feltet falder bolden ned for fødderne af ham, og det omsætter angriberen til en usvigelig sikker udligning. 3-3. Og hvad så? Indstiller man sig så på forlænget spilletid? Trækker man sig lidt tilbage? Overvejer man, hvem der mon er sikrest i en straffesparkskonkurrence. Måske. Det har nok faret gennem hovederne på både de grå-blå og de rødsorte. Men Nik dukker op til sidst. Ud af ingenting og ud af alting. Og sørger med sit mål til 4-3 for, at Partizanerne med Søgaards egne ord nu blot er "et kussehår" fra at kunne kalde sig et B-række-hold. Lørdag møder holdet Celtic.